PHP-Fusion Powered Website

Certyfikaty




Dyrekcja

Wicedyrektor
mgr Marta Martyniuk

Pn 1200 - 1500
Wt 1200 - 1400
Śr 730 - 915
Cz 1200 - 1315
Pt 900 - 1200 filia

Dyrekcja

Wicedyrektor
mgr Anna Trochimowicz

Pn 730 - 1000
Wt 1000 - 1200
Śr 1100 - 1300
Cz 730 - 900
Pt 1100 - 1400

Dyrekcja

Wicedyrektor
mgr Iwona Wąsik

Pn 1000 - 1200
Wt 730 - 1100
Śr 1300 - 1500
Cz 1300 - 1400
Pt 730 - 1000

Krabowe burgery

Klasy 1-3Najmłodszych uczniów naszej szkoły odwiedził malutki krab. Kraby to małe skorupiaki, które preferują ciepłe i wilgotne środowiska. To sprytne i zwinne zwierzęta, które lubią chodzić do tyłu. Skorupiaki te mają twardy pancerz i dwie pary czułek. Ciekawostką jest, że ich odnóża mogą mieć rozpiętość nawet do 3 metrów. Mięso kraba jest jednym z częściej spożywanych ze wszystkich owoców morza i ryb. W kuchni można je wykorzystać na kilka sposobów: smażyć, gotować czy stosować do sałatek. Bardzo popularnym daniem są paluszki krabowe, które mieliśmy okazję skosztować. Wspólnie przygotowaliśmy "krabowe burgery", które nie dość, że wyglądały pięknie to znakomicie smakowały.
Agnieszka Kanar
Wygenerowano w sekund: 0.01
12,626,310 unikalne wizyty